Homepage Programma Verhalen Bewoners
Komodo Services - Big Brother
Komodo Services Snelkeuze


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 stond de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother Vips
Vier groepen bekende Nederlanders in het Big Brother huis.

Programma
Wat is Big Brother?
1984 van George Orwell
Varianten van Big Brother
Het Big Brother lied
De echte Deckers
Uitzendingen
Kijkcijfers
In de media

Verhalen
The love story
De vesting bestormd
Platgelopen deur
Een muzikaal huis
24 uur bekeken
Weekopdrachten
Nominaties
Stemmingen

Bewoners
BartRuud
WillemKarin
MauriceAnouk
CyrilleBianca
MonaSabine
TaraMartin

24 uur bekeken

De bewoners van het Big Brother huis waren opgesloten, afgezonderd van de buitenwereld brachten zij hun tijd door. Ze waren op elkaar aangewezen zonder noemenswaardige inmenging van buitenaf. Vierentwintig camera's hielden dag en nacht hun bewegingen in de gaten.

De beelden die de camera's maakten zorgden niet alleen voor een groot aantal goed bekeken uitzendingen, maar waren ook nog eens vierentwintig uur per dag op het Internet te bekijken. De vier live video streams volgden de bewoners constant. Iedereen kon op elk moment even kijken hoe de zaken er nou voor zijn/haar favourite bewoner voorstonden.

Critici schreeuwden om het hardst dat er niks gebeurde in het huis. Kennelijk maakte dat de meeste kijkers weinig uit. Wat kon er ook gebeuren? Een ongewenste zwangerschap, vele liefdesrelaties of meer van dit soort gebeurtenissen zoals die elkaar in normale soaps snel opvolgen waren niet te verwachten. Wat de kijkers waarschijnlijk het meest boeide was juist dat er zo weinig gebeurde. Eindelijk waren er mensen op de televisie die net als ieder ander een leven hebben waarin weinig bijzonders gebeurt. De kijker kon zich met de bewoners identificeren.

Maar de bewoners waren natuurlijk niet zo gewoon. Ze werden constant bekeken, hadden geen contact met anderen en waren zich daarvan goed bewust. Waarschijnlijk waren Bart en Bianca zich het meest bewust van de camera's. Bianca kon daar duidelijk niet mee omgaan en verliet het huis bij de eerste kans waarbij dat met minimaal gezichtsverlies mogelijk was. Bart ging er beter mee om en maakte er zelfs goed gebruik van. Velen zijn ervan overtuigd dat de manier waarop Bart vaak met de camera's speelde hem tot winnaar heeft gemaakt.© Copyright 1999-2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden