Homepage Programma Verhalen Bewoners
Komodo Services - Big Brother
Komodo Services Snelkeuze


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 stond de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother Vips
Vier groepen bekende Nederlanders in het Big Brother huis.

Programma
Wat is Big Brother?
1984 van George Orwell
Varianten van Big Brother
Het Big Brother lied
De echte Deckers
Uitzendingen
Kijkcijfers
In de media

Verhalen
The love story
De vesting bestormd
Platgelopen deur
Een muzikaal huis
24 uur bekeken
Weekopdrachten
Nominaties
Stemmingen

Bewoners
BartRuud
WillemKarin
MauriceAnouk
CyrilleBianca
MonaSabine
TaraMartin

Platgelopen deur

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat van de eerste negen bewoners van het Big Brother huis er elke twee weken één zou afvallen en dat uit de laatste drie één winnaar gekozen zou worden. Uiteindelijk is het zo gelopen dat er nog drie andere bewoners hun intrede deden in het Big Brother huis.

Hoewel drie nieuwe bewoners natuurlijk niet ècht veel is, leek het er welhaast op dat de deur werd platgelopen. Wellicht komt dit door de grote emotionele impact die de nominaties en het daaropvolgende vertrek op de bewoners hadden. Hieronder een verslag van de ontwikkelingen rond de nominaties, huisverlaters en nieuwkomers.

Na enkele dagen in het Big Brother huis stonden de bewoners al op zaterdag 18 september 1999 voor de moeilijke taak om twee bewoners te nomineren voor vertrek. Deze eerste keer waren er vijf genomineerden: Bart, Karin, Martin, Tara, Willem. Op donderdag 23 september 1999 werd Martin door de kijkers als eerste weggestemd.

Na tien dagen in het Big Brother huis bleek dat het allemaal niks zou worden voor de jonge Tara. Ze mistte haar vriend en hond teveel en vond er niks aan met al die rare andere bewoners. Zij verliet dan ook op zaterdag 25 september 1999 vrijwillig het huis. Natuurlijk vonden de makers dat er nu iemand haar plaats zou moeten innemen. Op donderdag 30 september 1999 werd dit 's ochtends aan de bewoners bekend gemaakt. Hun eerste reactie was behoorlijk negatief: nu wisten gelijk wie ze allemaal zouden wegstemmen.

Nog dezelfde avond deed een nieuwe bewoonster haar intrede in het Big Brother huis. Het is de Amsterdamse Mona. Ze werd in eerste instantie toch enthousiast ontvangen door de bewoners, mede doordat ze bier en wijn bij zich had en veel kon vertellen over de buitenwereld.

Op zaterdag 16 oktober 1999 was het weer tijd om te nomineren. Als de maandag daarop de nominaties publiek bekend worden gemaakt blijkt dat Bart en Sabine, die inmiddels een liefdespaar vormen, beiden de klos zijn. Zij voelden zich verraden, maar volgens de anderen zonderden zij zich teveel af van de groep.

Een paar dagen later werd bekend dat Sabine door de kijkers is gekozen om het huis te verlaten. Op donderdag 21 oktober 1999 verliet zij dan ook in tranen het huis. Tranen met een gemengd gevoel: blij omdat ze haar familie en vrienden weer ziet en droevig omdat ze Bart moet missen. Bart speelde op dit moment met de gedachte om Sabine vrijwillig achterna te gaan, maar beloofde zichzelf dat hij het nog minstens een week zou proberen.

Op donderdag 28 oktober 1999 deed Veronica de bewoners een aanbod waarmee zij zich de woede van een groot aantal kijkers op de hals haalden. Maximaal twee bewoners kregen de mogelijkheid om het huis te verlaten en nog eens Fl. 10.000,00 mee te nemen ook. Mona en Bianca gingen beiden dankbaar op dit aanbod in en verlieten nog dezelfde avond het Big Brother huis.

Nadat Veronica Mona en Bianca kunstmatig het huis uitwerkte werden er op maandag 1 november 1999 drie dames voorgesteld waarvan de kijkers er twee het huis in konden stemmen. De volgende dag wordt bekend gemaakt dat Anouk en Cyrille nog dezelfde avond het huis zouden betreden. De teleurstelling van de kijkers in Veronica was nog groter toen bekend werd dat Anouk afkomstig is van een casting bureau en Cyrille als zangeres en danseres bij Showbizz City van Joop van den Ende werkt.

Anouk kon niet aarden in het Big Brother huis. Ze werd er misselijk van en vroeg de anderen haar te nomineren. Op maandag 8 november 1999 gebeurde dit. Zij en Cyrille werden als nieuwe bewoners beiden genomineerd. De dag voor de bekendmaking van de uitslag van deze stemronde liet Anouk weten dat ze zowieso het huis de dag erna zou verlaten. Als op donderdag 11 november 1999 blijkt dat de kijkers Cyrille het huis uit willen hebben, besluit Anouk dat ze het toch nog probeert vol te houden. Op dinsdag 16 november 1999 krijgt Anouk dan ook wat hulp van de makers: ze mocht in de dagboekkamer spreken met haar eigen zus Gigi. Daarna voelde ze zich als herboren en ging ze er weer lekker tegenaan.

Bij de volgende nominatieronde speelde het gevoel van Anouk echter alweer op. Ruim van de voren liet ze wederom weten bij de uitslag van de volgende ronde sowieso te vertrekken. Maandag 22 november 1999 werd zij samen met Bart genomineerd. Bart had er meteen het volle vertrouwen in dat de kijkers hem niet zouden wegstemmen. En terecht, zo blijkt donderdag 25 november 1999 als Anouk het huis verlaat.

Op maandag 6 december 1999 nomineerden de overgebleven vijf bewoners elkaar weer. Dit keer was Willem de enige die de dans ontsprong. Op donderdag 9 december 1999 werd bekend gemaakt dat de kijkers Maurice het liefst zagen gaan. Op het moment van vertrek liep Maurice met een brede grijns richting de voordeur. Eenmaal buiten werd hij opgevangen door zijn ouders, vrienden en alle bewoners die eerder het huis verlieten. Nadat Maurice het huis verliet vond Karin er niets meer aan. Nu haar maatje weg was, hoefde het niet zo nodig meer. Op donderdag 16 december 1999 kreeg zij dan ook een steuntje in de rug en mocht twee minuten bellen met haar man.

Bij de laatste nominatieronde op maandag 20 december 1999 werden drie van de vier Big Brother bewoners genomineerd: Karin, Ruud en Bart. Donderdag 23 december 1999 werd bekend gemaakt dat Karin het huis moest verlaten. De eindfase van het programma ging op het moment van haar vertrek in. Van de overgebleven drie bewoners zou er een week later één als winnaar overblijven.

Donderdag 30 december 1999, de laatste dag van Big Brother 1999. Op deze grote dag waren er tal van extra uitzendingen waarin Bart, Ruud en Willem voor de laatste keer gevolgd konden worden. Nadat de mass-calling-systemen om 23:10 gesloten werden, werd even later de uitslag bekend gemaakt. Zoals werd verwacht, won Bart. Ruud werd tweede en Wilem met (grote) afstand derde.© Copyright 1999-2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden