Homepage Programma Verhalen Bewoners
Komodo Services - Big Brother
Komodo Services Snelkeuze


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 stond de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother Vips
Vier groepen bekende Nederlanders in het Big Brother huis.

Programma
Wat is Big Brother?
1984 van George Orwell
Varianten van Big Brother
Het Big Brother lied
De echte Deckers
Uitzendingen
Kijkcijfers
In de media

Verhalen
The love story
De vesting bestormd
Platgelopen deur
Een muzikaal huis
24 uur bekeken
Weekopdrachten
Nominaties
Stemmingen

Bewoners
BartRuud
WillemKarin
MauriceAnouk
CyrilleBianca
MonaSabine
TaraMartin

The love story

Één van de meest spraakmakende verhalen rond het Big Brother huis was het liefdesspel tussen Bart en Sabine. Door sommigen werden ze, op het randje van de eeuwwisseling, het koppel van de eeuw genoemd. Hieronder het verhaal van een televisie liefde.

Elke twee weken werden de bewoners één voor één naar de dagboekkamer geroepen om een andere bewoner te nomineren. Op zaterdag 18 september 1999, enkele dagen na het begin van Big Brother, stond de eerste nominatie ronde op het programma. Nadat Bart Tara en Willem nomineerde kwam hij nog heel even terug om als een klein jongetje te melden dat hij Sabine best wel leuk vond.

Vanaf dat moment werden Bart en Sabine door de kijkers goed in de gaten gehouden. Zou het echt wat worden tussen die twee? De kijkers moesten twee weken wachten, maar op maandag 4 oktober 1999 was het zover: de eerste goede kussen waren te zien op de live webcams en op televisie. In een van de slaapkamers spraken de twee wel direct af dat ze het rustig aan zouden doen, want het is toch wel raar met al die camera's om je heen.

In de weken na deze eerste kussen keek Nederland met nog groter enthousiasme naar Big Brother. Het waren ook deze weken waarin de twee het koppel van de eeuw vormden. Ze groeiden steeds verder naar elkaar toe en waren steeds vaker 's ochtends en 's avonds samen in hetzelfde bed te vinden. Ze sliepen geen hele nachten bij elkaar, de bedden waren daarvoor veel te krap.

Zoals de relatie tussen Bart en Sabine het eerste licht zag tijdens een nominatie ronde, waren het ook de nominaties die zorgden voor de eerste scheurtjes in het mooie sprookje. Op maandag 18 oktober 1999 werden beide helfden van het paar genomineerd. Dat nu juist deze twee met grote meerderheid genomineerd werden, zou te verklaren zijn doordat ze zich samen van de groep afzonderen. Aan de andere kant had Sabine in de dagen voor de nominatie steeds meer meningsverschillen met de andere vrouwen in het Big Brother huis.

De nominaties kwamen voor het paar als donderslag bij heldere hemel. Ze verdenken de anderen ervan dat ze vooraf afgesproken hebben om allemaal hun twee te nomineren. Ze zien het niet meer zitten en overwegen samen vroegtijdig op te stappen. Mona helpt het paar bij het verwerken van hun verdriet.

De nacht voordat een van de twee het Big Brother huis moet verlaten stelden de overige bewoners de slaapkamer van de dames geheel ter beschikking aan Bart en Sabine. Ze trokken zich allemaal terug in de heren slaapkamer zodat het koppel in de ruimte hun gang kon gaan. Hoewel de kwaliteit van de live webcam in de betreffende slaapkamer te wensen overliet, lieten de geluiden weinig twijfel bestaan omtrend de activiteiten...

Later op donderdag 21 oktober 1999 wordt bekend gemaakt dat de kijkers Sabine hebben gekozen om het huis te verlaten. Vlak na haar vertrek laat op de avond vroeg presentator Rolf Wouter haar onder andere of ze na Big Brother nog met Bart wilde doorgaan. Sabine wist het nog niet, de 'echte wereld' is toch heel anders. En daar had ze natuurlijk helemaal gelijk in. Bart bleef die avond zielig en alleen achter. Hoewel hij overwoog om het huis samen met Sabine te verlaten, stelde hij zichzelf het doel om het nog minstens een week te proberen.

Na het vertrek van Sabine werd het (natuurlijk) stil rondom het koppel. Bart bleek het prima uit te houden zonder haar aanwezigheid, maar dacht nog wel vaak aan haar. Hij was dan ook dolblij dat hij in de late uitzending van donderdag 4 november 1999 in de dagboekkamer via een video verbinding even met Sabine mocht praten. Sabine liet weten Bart te missen, en natuurlijk was dit wederzijds. Bart was duidelijk aangeslagen en stond op het punt de tranen van vreugde te laten rollen. Sabine was ook duidelijk blij dat ze even met Bart mocht praten. Wanneer Bart ook het Big Brother huis zou verlaten, zouden ze weer wat afspreken.

Het gesprek tussen Bart en Sabine in de uitzending zorgt de dag erna weer voor de nodige aandacht voor het duo. De Internet 'fanclub' van Bart kwam met het gerucht dat Sabine zwanger zou zijn van Bart. Dit zou moeten verklaren waarom Sabine haar vriendje in de uitzending mocht spreken, en waarom zij zo emotioneel was.

Op donderdag 9 december 1999 verliet Maurice het Big Brother huis. Vlak na zijn vertrek werd er een bal volgeschreven met teksten over de schutting gegooid in de tuin van het huis. Na bijna een maand stilte rondom Sabine is de tekst "Bart, een hele dikke kus, Sab X" op de bal te lezen. En daaronder: "Ik mis je nog steeds, geloof dat nou maar." Een paar dagen later bleek op zondag 12 december 1999 dat Bart Sabine en haar boodscap op de bal niet vergeten was. Hij schreef met krijt op een bord 'Sabine ik mis je (zeker nu de rest zo oud is)'.

Een paar weken later werd Bart op donderdag 30 december 1999 door de kijkers tot winnaar van Big Brother 1999 uitgeroepen. Op het feest daarna zag hij Sabine weer. Het was een lauw weerzien. Wat er precies is gebeurd, is onbekend. Zeker is wel dat er geen relatie meer was na Big Brother. De twee zijn beiden hun weg gegaan. En het kindje? Dat was er natuurlijk niet. Sabine's zwangerschap was natuurlijk één van de vele geruchten die rond het programma Big Brother werden verteld.© Copyright 1999-2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden