Homepage Programma Verhalen Bewoners
Komodo Services - Big Brother
Komodo Services Snelkeuze


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 stond de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother Vips
Vier groepen bekende Nederlanders in het Big Brother huis.

Programma
Wat is Big Brother?
1984 van George Orwell
Varianten van Big Brother
Het Big Brother lied
De echte Deckers
Uitzendingen
Kijkcijfers
In de media

Verhalen
The love story
De vesting bestormd
Platgelopen deur
Een muzikaal huis
24 uur bekeken
Weekopdrachten
Nominaties
Stemmingen

Bewoners
BartRuud
WillemKarin
MauriceAnouk
CyrilleBianca
MonaSabine
TaraMartin

Een muzikaal huis

Hoewel de bewoners van het Big Brother huis geen radio hadden, geen walkman, geen electronica die muziek kan produceren, stond het huis regelmatig in het teken van muziek. Niet in de laatste plaats door Ruud die op zijn valse gitaar nog valser kon spelen. De middellen en de kunde lieten dan wel te wensen over, maar de bewoners brachten toch menig uurtje door met de gitaarmuziek van Ruud.

Maar, niet alleen het gitaarspel van Ruud zorgde voor ontspanning. Er kwamen ook verschillende artiesten op bezoek. De eerste was George Baker die in de vroege ochtend van maandag 11 oktober 1999 het nummer Little Green Bag in de tuin van het Big Brother huis ten gehore bracht. Hij werd uitgenodigd omdat zijn nummer regelmatig door het huis schalde wanneer de bewoners met Ruud meezongen.

Een dag na het optreden van George Baker kregen de bewoners te horen dat er interresse was in een eigen lied van de bewoners. Eerder bedachten zij al een tekst op het nummer Big City dat (hoe origineel) omgebouwd werd naar Big Brother. De tekst werd in no time uitgebreid en ingeleverd. Nadat een professionele tekstschrijver met grove pen de tekst gecorrigeerd had, werd op donderdag 14 oktober 1999 het nummer in de dagboekkamer ingezongen.

Op woensdag 20 oktober 1999 kregen de bewoners 1500 CD hoesjes die allemaal gesigneerd moesten worden. De gesigneerde exemplaren zouden later als 'collecters items' verkocht worden. Ongeveer een week later op donderdag 29 oktober 1999 is het zover: de single van Big Brother ligt in de winkels. Op de single stonden zowel het lied van de bewoners als het nummer dat aan het eind van de uitzending te horen was. Beiden ook in 'karaoke' versie.

De Big Brother single werd goed verkocht en prijsvragen voor de gesigneerde singles trokken veel aandacht. Het kon dan ook niet uitblijven: op donderdag 18 november 1999 zijn er al meer dan 75.000 exemplaren over de toonbank gegaan en dat is natuurlijk een platina single waard. De bewoners de meezongen kregen elk een eigen lijst met een begeleidende felicitatie op video van een familielid of een bekende. Anouk was op dat moment de enige bewoner in het Big Brother huis die buiten de prijzen viel. Muzikale Ruud had medelijden en schonk haar de laatste gesigneerde Big Brother single.

Ondertussen was er alweer een bekende Nederlandse artiest in het Big Brother huis op bezoek geweest. Op zondag 31 oktober 1999 mengde de populaire zangeres Anouk zich enkele uren onder de bewoners. Ze had champagne en lekker eten bij zich, wat het nog leuker maakte voor de bewoners.

Op donderdag 2 december 1999 was het wéér zo'n leuke avond voor de bewoners: ze kregen allemaal een warm shirt van Bont voor Dieren, het Big Brother logo in het groot van marsepein en chocolade, brieven en tekeningen van de kinderen waarvoor ze de vorige week Sinterklaas pakketten hadden samengesteld en als klap op de vuurpijl kregen ze een live optreden van Marco Borsato. Marco werd samen met zijn band door drie hijskranen de tuin van het huis ingehesen en bracht het nummer Binnen ten gehore. Ruud hield aan het optreden zelfs nog een gitaar over; de gitarist was deze in de buiten 'vergeten'.

Naast muziek door en voor de bewoners van het Big Brother huis, werd er ook muziek óver hun gemaakt. Paul de Leeuw, die in zijn programma een zeer geslaagde Ruud-imitatie neerzette, bracht een single uit onder de titel "Je bent m'n maatje".© Copyright 1999-2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden