Homepage Programma Verhalen Bewoners
Komodo Services - Big Brother
Komodo Services Snelkeuze


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 stond de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother Vips
Vier groepen bekende Nederlanders in het Big Brother huis.

Programma
Wat is Big Brother?
1984 van George Orwell
Varianten van Big Brother
Het Big Brother lied
De echte Deckers
Uitzendingen
Kijkcijfers
In de media

Verhalen
The love story
De vesting bestormd
Platgelopen deur
Een muzikaal huis
24 uur bekeken
Weekopdrachten
Nominaties
Stemmingen

Bewoners
BartRuud
WillemKarin
MauriceAnouk
CyrilleBianca
MonaSabine
TaraMartin

Nominaties

Eens in de zoveel tijd moesten de bewoners van het Big Brother huis elk twee andere bewoners nomineren. Hierna konden de kijkers steeds stemmen welke van de twee meest genomineerde personen er echt weg moest. Wanneer er sprake was van een gedeelde tweede plaats, konden de kijkers tussen meer personen kiezen. Hieronder een overzicht van alle nominaties.

BewonerEerste RondeTweede RondeDerde Ronde
BartTara & WillemBianca & MonaCyrille & Karin
RuudBart & BiancaKarin & SabineAnouk & Cyrille
KarinMartin & TaraBart & SabineAnouk & Ruud
MauriceMartin & WillemBart & SabineAnouk & Bart
WillemBianca & KarinBart & SabineAnouk & Cyrille
AnoukCyrille & Maurice
CyrilleAnouk & Bart
SabineKarin & WillemKarin & Maurice
BiancaMartin & TaraBart & Sabine
MonaBianca & Maurice
TaraBart & Karin
MartinBart & Willem
KijkersMartin weg!Sabine weg!Cyrille weg!

In de eerste nominatie ronde kregen Bianca, Karin en Maurice gelijk. Martin moest na de stemming van de kijkers zijn spullen pakken. Karin was degene met de meest voorspellende nominatie: nadat Martin werd weggestemd, verliet ook Tara snel het huis. De twee personen die Karin nomineerde gingen dus beiden weg!

In de tweede nominatie ronde waren Bart en Sabine, beiden onderdeel van het liefdespaar dat voor goede kijkcijfers zorgde, allebei genomineerd. Bij de officiele stemming van Veronica stemde 84,45% Sabine weg terwijl 15,55% Bart wegstemde. In de 3 dagen dat op deze pagina gestemd kon worden stemden er 837 mensen en lagen de percentages net iets anders. Echter, het resultaat was hetzelfde: 68,34% stemde Sabine weg terwijl slechts 31,66% Bart wegstemde. Donderdag 21 oktober was het dus zover: Sabine verliet het Big Brother huis.

In de derde nominatie ronde waren de beide nieuwkomers Anouk en Cyrille genomineerd. Bij de officiele stemming van Veronica stemde ruim 83% Cyrille weg. Op deze site vond 68.73% van de 758 stemmers dat Cyrille het huis moest verlaten. Donderdag 11 november was het dus zover: Cyrille verliet het Big Brother huis.

BewonerVierde RondeVijfde RondeZesde Ronde
BartAnouk & RuudMaurice & WillemKarin & Willem
RuudAnouk & MauriceKarin & MauriceBart & Karin
KarinAnouk & BartBart & RuudBart & Ruud
WillemAnouk & BartBart & KarinBart & Ruud
MauriceAnouk & BartBart & Ruud
AnoukBart & Maurce
KijkersAnouk weg!Maurice weg!Karin weg!

In de vierde nominatie ronde waren Bart en Anouk genomineerd. Bij de officiele stemming van Veronica stemde ruim 80% Anouk weg. Op deze site vond 77.4% van de 699 stemmers dat Anouk het huis moest verlaten. Donderdag 25 november was het dus zover: Anouk verliet het Big Brother huis.

In de vijfde nominatie ronde waren er vier genomineerden: Bart, Karin, Maurice en Ruud. Alleen Willem wist zeker dat hij mocht blijven. Bij de officiele stemming van Veronica stemde ruim 73% Maurice weg. Op deze site vond 65.85% van de 902 stemmers dat Maurice het huis moest verlaten, Ruud en Bart volgden met 14.97% en 13.64%. Karin was het meest geliefd met maar 5.54% van de stemmen tegen zich. Donderdag 9 december was het dus zover: Maurice verliet het Big Brother huis.

In de zesde nominatie ronde is Willem weer niet genomineerd, de andere drie bewoners wel. Bij de officiele stemming van Veronica stemde 56.1% Karin weg. Op deze site vond 50.3% van de 1165 stemmers dat Karin het huis moest verlaten, Ruud volgde met 32.24% en Bart nam 17.46% van de stemmen voor zijn rekening (bij de officiele stemming waren dit respectievelijk 35.6% en 18.3%). Donderdag 23 december was het dus zover: Karin verliet het Big Brother huis.

Na de zes nominatie rondes waren alleen Bart, Ruud en Willem nog over. Via telefonische stemming moesten de kijkers één van deze drie als winnaar kiezen. Op donderdag 30 december 1999 werd om 23:10 uur de telefonische stemming gesloten en even later werd de uitslag bekend gemaakt. Zoals verwacht had Bart gewonnen. Gefeliciteerd Bart! Ruud werd tweede en Wilem met (grote) afstand derde. Natuurlijk is het voor alle drie een grote prestatie geweest om het zo lang vol te houden, maar met name bart bleek een lieveling van de kijkers.

Bij alle stemmingen op het Internet, en natuurlijk ook bij de stemming op deze site, werd Bart gekozen tot winnaar door de overgrote meerderheid. Hij kreeg meer dan twee keer zoveel stemmen als Ruud en ongeveer zes keer zoveel stemmen als Willem. Veronica liet het voorkomen als een nek-aan-nek race tussen Bart en Ruud (47.8% en 43.4%), maar eerlijk gezegd geloven wij weinig van deze uitslag. Er zijn op het Internet teveel stemmen uitgebracht om een steekproef met zo'n grote afwijking te hebben.

Hoe de verschillende stemmingen ook zijn gelopen: Bart was de terechte winnaar! Hij ging de laatste avond na een afsluitend feest met een cheque van Fl. 250.000,- naar huis en zou met familie en vrienden de volgende avond het nieuwe millenium inluiden.© Copyright 1999-2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden