Homepage Programma Verhalen Bewoners
Komodo Services - Big Brother
Komodo Services Snelkeuze


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 stond de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother Vips
Vier groepen bekende Nederlanders in het Big Brother huis.

Programma
Wat is Big Brother?
1984 van George Orwell
Varianten van Big Brother
Het Big Brother lied
De echte Deckers
Uitzendingen
Kijkcijfers
In de media

Verhalen
The love story
De vesting bestormd
Platgelopen deur
Een muzikaal huis
24 uur bekeken
Weekopdrachten
Nominaties
Stemmingen

Bewoners
BartRuud
WillemKarin
MauriceAnouk
CyrilleBianca
MonaSabine
TaraMartin

De vesting bestormd

Het televisie programma Big Brother was zo populair dat veel fans probeerden het huis binnen te dringen. Dit was geen gemakkelijke taak want het huis had geen ramen en de tuin was omsingeld door een hoge schutting. Daarnaast stond er om het terrein waar het huis op stond een stevig ijzeren hek. Het huis was dus en ware vesting maar toch waagden sommigen het erop. Hieronder de meest opvallende pogingen.

Op zaterdag 2 oktober 1999 klommen in de ochtend een aantal mensen over de omheinig van het Big Brother huis. Vrijwel direct daarna gingen alle live webcams streams natuurgetrouw over op testbeeld. Om 21:30 uur kwamen de beelden pas weer terug. Rond dezelfde tijd verscheen op Veronica text het bericht: Een groepje studenten heeft geprobeerd het Big Brother huis in Almere binnen te komen. Ze klommen over het hek, maar werden daar door de beveiliging tegengehouden. De politie heeft de studenten een bekeuring gegeven.

Op woensdag 6 oktober 1999 ondernam presentator Willibrord Frequin in de ochtend een poging om met een parachute in de tuin van het Big Brother huis te landen. Zelf landde hij buiten de schutting, maar een cameraman en een begeleider landden wel in de tuin. De bewoners lieten weten dit soort dingen niet meer leuk te vinden en zagen het als inbreuk op het laatste beetje privacy dat ze nog hadden. Dit keer was het Willibrord, misschien zou het de volgende keer iemand zijn die nog gekker is...

Op in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 oktober 1999 drong een man in camouflage-kleding het big-brother huis binnen. Hij had een grote vuilniszak met etenswaren voor de bewoners bij zich. Deze etenswaren werden achtergelaten bij de achterdeur, maar de bewoners moesten deze direct weer inleveren in de dagboekkamer. Volgens Big Brother voor hun eigen veiligheid.

Op zondag 7 november 1999 meldde Hart van Nederland van SBS6 dat enkele tientallen supporters van de voetbalclub Cambuur Leeuwarden ook geprobeerd hadden het Big Brother huis binnen te dringen. Dankzij de nieuw aangelegde prikkeldraad versperringen en de beveiligingsdienst lukte dit niet. Eerder op de avond hadden een aantal NAC supporters Ruud, die NAC-fan in hard en nieren is, een T-shirt aangeboden. Volgens Veronica hadden de bewoners zelf weinig van het incident gemerkt.

Deze vier pogingen waren niet de enige keren dat buitenstaanders probeerden het Big Brother huis in te komen. Gelukkig is die mensen ook niet gelukt want, zoals Veronica terecht elke keer stelde, dat zou het programma schade hebben toegebracht. Natuurlijk moeten de 'aanvallen' in perspectief worden gezien: het Big Brother huis werd door veel meer mensen bezocht met goede bedoelingen dan door indringers. De grote menigten die aanwezig waren tijdens de donderdag avond uitzendingen staken de bewoners telkens weer een hart onder de riem.© Copyright 1999-2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden