Homepage Programma Verhalen Bewoners
Komodo Services - Big Brother
Komodo Services Snelkeuze


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 stond de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother Vips
Vier groepen bekende Nederlanders in het Big Brother huis.

Programma
Wat is Big Brother?
1984 van George Orwell
Varianten van Big Brother
Het Big Brother lied
De echte Deckers
Uitzendingen
Kijkcijfers
In de media

Verhalen
The love story
De vesting bestormd
Platgelopen deur
Een muzikaal huis
24 uur bekeken
Weekopdrachten
Nominaties
Stemmingen

Bewoners
BartRuud
WillemKarin
MauriceAnouk
CyrilleBianca
MonaSabine
TaraMartin

Wat is Big Brother?

Big Brother is een televisie programma van Veronica waarbij er honderd dagen een aantal mensen in een huis leven en constant gevolgd worden door 24 camera's. Ze krijgen elke week een budget om van rond te komen, maar moeten om dit budget aan te vullen ook opdrachten uitvoeren die hen worden opgelegd. Aan het begin zijn er negen bewoners, maar door middel van stemming door de bewoners zelf en de kijkers van het programma valt er telkens een af. De bewoner die als laatste overblijft krijgt een prijs van Fl. 250.000.

Het idee van Big Brother was niet nieuw. De naam van het programma en de algemene gedachte erachter is afgeleid van het boek 1984 van George Orwell. Het type programma lijkt op Expedition Robinson & Real World maar gaat verder dan beiden doordat de bewoners echt constant gevolgd worden. Het competitie aspect is echter bij Expedition Robinson sterker dan bij Big Brother.

In de uitzendingen van Big Brother speelden naast de bewoners nog een aantal andere mensen een belangrijke rol. Allereerst Luc van Rooij, de man die de dagelijkse soap en de compilatie van commentaar voorzag en aan elkaar praatte. Je zag hem nooit, maar hij was duidelijk aanwezig. Ten tijde van het programma werd zelfs een fanpage voor hem opgezet!

De presentator van de donderdag avond uitzendingen was Rolf Wouters. Hij leek telkens weer te genieten van het feit dat hij buiten stond en de bewoners binnen. Rolf werd bekend als presentator van de programma's Now or Never en Uuuh.... Vergeet Je Tandenborstel Niet die net als Big Brothers hoge kijkcijfers trokken. Rolf presenteerde na Big Brother in januari 2000 het programma Televisione di Rolfo.

Net als Rolf had ook co-presentatrice Daphne Deckers geen direct contact met de bewoners. Zij wachtte wel de meeste huis-verlaters op en maakte daardoor deel uit van de meest emotionele momenten van Big Brother. Daphne is bekend als model, actrice, presentatrice en ook als schrijfster van de boeken Mijn leven als fotomodel en De echte Deckers.© Copyright 1999-2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden